Veido aliejai / ampulės

puslapyje
Rodoma 37 - 72 iš 321 dalykų
Rodoma 37 - 72 iš 321 dalykų

Natūralius aliejus, kaip vieną iš veido odos puoselėjimo priemonių, žmonės naudoja nuo seniausių laikų. Šiandien aliejai vis dar išlieka vienu iš populiarių veido odos priežiūros produktų, todėl Save24.lt siūlo rinktis iš plataus eterinių aliejų, augalinių aliejų bei jų mišinių asortimento.

Natūralūs aliejai veidui aprūpina odą vitaminų, mikroelementų, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių kompleksu, saugo odą nuo išsausėjimo. Veido aliejai švelnina, minkština ir ramina odą, pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Natūralus aliejus ar kelių aliejų mišinys taip pat gali būti naudojamas ir kaip aliejus veido masažui. Žinoma, renkantis veido aliejų visuomet reikėtų atsižvelgti į savo odos tipą: tas pats aliejus veidui gali puikiai tikti sausą odą turintiems žmonėms, tačiau kimšti poras ir padidinti veido blizgesį, jei veido oda yra riebi.

Eteriniai veido aliejai

Eteriniai aliejai, išgaunami iš augalų žievės, šaknų, žiedų ar lapų, pasižymi didele veikliųjų medžiagų koncentracija, todėl juos geriausia naudoti sumaišius su kitais vertingaisiais aliejais arba rinktis veido aliejus, kuriuose jau yra įmaišyta eterinių aliejų. Tiesa, arbatmedžio ir levandų aliejams ši taisyklė negalioja – juos ant odos galima naudoti ir grynus.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, eterinius aliejus reikėtų rinktis pagal odos tipą:

  •          Sausai odai tinka jazminų, kvapiųjų kanangų, apelsinų, rožių eteriniai aliejai;
  •          Riebiai ar mišriai odai – aliejai, kurie pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, pavyzdžiui, arbatmedžio, šalavijų, rozmarinų, citrinų, kadagių, levandų;
  •          Brandžiai odai naudokite rožių, kvapiųjų kanangų, apelsinų žiedų, jazminų eterinius aliejus.

Augaliniai veido aliejai

Odos priežiūrai naudojami augaliniai aliejai pasižymi aukštu biologiniu suderinamumu su oda, juose gausu vertingųjų medžiagų, todėl jie stiprina ir saugo odą. Augalinius veido aliejus taip pat reikėtų rinktis pagal savo odos tipą:

  •          Sausos odos būklę atkurti padėtų riebesnis aliejus, pavyzdžiui migdolų, makadamijų, avokadų, sviestmedžių;
  •          Jautriai odai tinka moringų aliejus, kuris ramina ir mažina odos sudirgimą;
  •          Riebiai ar mišriai odai prižiūrėti tinka simondsijų, saulėgrąžų, vynuogių kauliukų aliejai;
  •          Brandžiai odai – arganų aliejus. Argano aliejus veidui veikia kaip stiprus antioksidantas ir kovoja su odos senėjimu, todėl veiksmingai puoselėja brandžią odą.

Vertingųjų aliejų mišiniai veidui

Jei norite sulaukti efektyvesnio rezultato, rekomenduojama naudoti veido aliejus, kuriose sudėti net keli eteriniai ir / ar augaliniai aliejai. Kiekvienas vertingasis aliejus pasižymi unikalia sudėtimi ir savybėmis, papildo vienas kitą. Veido aliejai, sudaryti iš kelių skirtingų aliejų, atkuria, skaistina odą, suteikia jai daugiau elastingumo ir stangrumo, o kitos sudėtyje esančios medžiagos sustiprina aliejų teikiamą naudą.

Valomasis aliejus veidui – tai alternatyva makiažo valikliui ar miceliniam vandeniui. Sudėtyje esantys aliejai veikia ne tik kaip odą minkštinantys komponentai, bet ir kaip tirpikliai, todėl švelniai ir efektyviai pašalina riebalų perteklių, nešvarumus ir makiažo likučius. Valomieji veido aliejai ne tik palieka veido odą švarią, bet ir ramina, saugo ją nuo išsausėjimo.

Veido aliejų galima naudoti ir ryte, ir vakare. Jei pasirinktas veido aliejus naudojamas vakare, jis turėtų būti paskutinė priemonė Jūsų vakarinėje veido odos priežiūros rutinoje, nes yra gan sunkus ir riebus. Jei veido aliejų naudosite ryte, tepkite priemonę ant veido odos prieš makiažo priemones arba įmaišykite kelis lašus aliejaus į savo kasdienį veido kremą.

Taip, galite. Dauguma žmonių, kurių oda yra riebi, mišri arba spuoguota, mano, kad veido aliejus tik dar labiau pablogins veido odos būklę, pavyzdžiui, užkimš poras, skatins dar didesnį odos blizgesį. Tačiau tinkamai parinktas veido aliejus gali suteikti naudos aknės pažeistai odai: sumažinti odos sudirgimą ir bakterijų dauginimąsi, šviesinti spuogų paliktus randus ir pan.